Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült kacsamell birsalmacsatnival

Hozzávalók

  • 3 db birsalma
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 ek almaecet
  • 7,5 dkg cukor
  • 3 ek méz
  • 1 tk mustármag
  • 2 dl körtelé
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 fej lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg kacsamell
  • bors
  • 40 dkg burgonya
  • 2 ek vaj
  • 4 ek tejföl

Elkészítés

    1.

    A meghámozott birsalmáknak vágjuk ki a magházukat, majd kockázzuk fel a húsukat. Tegyük lábosba, adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, az ecetet, a cukrot, a mustármagot, az olajat, 2 ek mézet, és öntsük fel a körtelével. Lefedve főzzük kb. 15 percig, amíg az alma teljesen szétfő. 10 perc elteltével adjuk hozzá a felszeletelt lila hagymát és az összezúzott fokhagymát is.

    2.

    A húst tisztítsuk meg, és felforrósított serpenyőben, a bőrével lefelé süssük 4-5 percig, majd a másik odalát 3-4 percig. Ezután sózzuk és borsozzuk meg, rakjuk tepsibe a bőrével felfelé, és tegyük 175 fokos sütőbe 8-10 percre. Közben kenjük meg a maradék mézzel. Ha elkészült, csomagoljuk 5 percre alufóliába, hogy teljesen megpuhuljon.

    3.

    A meghámozott burgonyát daraboljuk fel, és sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és pürésítsük a vajjal, valamint a tejföllel. Ízesítsük sóval, borssal. Kínáljuk a kacsát a hideg csatnival és a pürével.

     

     

     

Megjegyzés

Ha valaki eddig nem szerette a családodban a birsalmát, ezzel a recepttel garantáltan megtöröd az ellenállását…

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

julcsifri
Istenien néz ki! Hazafele be is vásárolok hozzá a Prímában! :)

Hasonló Receptek

Magazin