Sült kacsacomb párolt káposztával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db kacsacomb fejenként
  • bors
  • libazsír
  • fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • friss majoranna
  • fehérbor
  • fehérkáposzta
  • vöröshagyma
  • vaj
  • cukor
  • köménymag
  • ecet
  • citrom
  • ételízesítő
  • újburgonya
  • friss petrezselyem
  • sárgabarackbefőtt
  • áfonyalekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A kacsacombokat ételízesítővel vagy sóval, borssal bedörzsölöm, s beteszem a hűtőbe néhány órára.

    A combokat belehelyezem egy nyél nélküli serpenyőbe kevés libazsírra (a kacsa amúgy is sok zsírt fog majd engedni), teszek rájuk-melléjük bőségesen fokhagymagerezdeket, s a kertben frissen szedett kakukkfüvet és majorannát, kevés vizet öntök alá, lefedem, s nem túl nagy lángon párolom, időnként meglocsolom, a vége felé hozzáöntöm a fehérbort.

    Közben felszeletelem a káposztát. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, teszek rá cukrot, karamellízálom. Rádobom a hagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a káposztát, sóval, borssal, köménymaggal ízesítem. Időnként megkavarom. Amikor már majdnem kész, adok hozzá kevés ecetet, citromlevet és fehérbort, készre párolom.

    Amikor a combok már megpuhultak, beteszem a serpenyőt a 200 fokra előmelegített sütőbe, s rövid idő alatt aranybarnára grillezem. Az ablakon keresztül figyeljük, nehogy megégessük!

    Nagy lapostányérra teszem a combot, mellé egy kupac káposztát, néhány szem sült petrezselymes újburgonyát, s fél sárgabarackot, közepében áfonyalekvárral.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek