Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült kacsacomb káposztás tésztával

Hozzávalók

  • A kacsacombhoz:
  • 4 db kacsacomb (kb. 1 kg)
  • bors
  • 1 fej hagyma
  • 1 db paradicsom (vagy 1 ek paradicsom püré)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • A káposztás tésztához:
  • 1 kg fejes káposzta
  • 4 ek libazsír (vagy kacsazsír)
  • bors
  • 8 db lasagne lap
  • 1 csepp olaj
  • A díszítéshez:
  • kaliforniai paprika
  • friss petrezselyem

Elkészítés

    1. A kacsacombot megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, 1 órát állni hagyjuk.
    2. Hőálló edénybe 1 dl vizet öntünk. Beletesszük a combot (bőrével lefelé), a félbevágott hagymát és paradicsomot, az összenyomott fokhagymákat és a rozmaringot, majd lefedjük tetővel vagy alumínium fóliával. 160 fokon pároljuk.
    3. Fél óra után ellenőrizzük, hogy van-e elég víz alatta. Ha kell, pótoljuk. 1 óra után megfordítjuk, hogy bőrével felfele legyen. Ha sok zsírt engedett, lemerjük. Locsolni nem kell, így lesz ropogós a bőre. Kb. 80 perc után megpuhul a hús. Ha nem elég piros a bőr, akkor emelünk a sütő hőmérsékletén.
    4. Sütés után kiemeljük a combokat, a visszamaradt pároló léből pecsenyelét készítünk. A tetején csak kevés zsírt hagyunk. Hozzáöntünk1 dl vizet és a tűzhelyen forraljuk felvakargatva a lesült darabokat. 5 perc után leszűrjük, jól átnyomkodva a szűrőn. Egyet forralunk rajta, majd lehúzva a tűzről habverővel gyorsan egyneművé keverjük a zsírt és a levet. 
    5. A káposzta külső leveleit levesszük, torzsáját kivágjuk. Lereszeljük, sózzuk, 10-15 percet állni hagyjuk. Kicsavarjuk. 

    6. Zsírt melegítünk egy nagyobb széles, vastag falú lábasban vagy teflon serpenyőben. Nagy lángon pirítjuk, hogy mire megpuhul, kicsit bebarnuljon (kb. 15 perc). Frissen őrölt borsot szórunk rá.

    7. Egy lapos edényben, sós vízben egy csepp olajjal megfőzzük a tésztát (ne fedjék egymást, mert összeragadhatnak). Lapos kanállal kiemeljük. Megtöltjük a káposztával.

    8. A kacsacombot káposztás tésztával tálaljuk, a pecsenyelét a hús köré öntjük, nem a ropogós bőrre. Aki szépen akar dekorálni, a rozmaringot is a tányérra teheti külön lepirított, kis kockára vágott kaliforniai paprikával és friss, aprított petrezselyemmel.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    CSEH JÁNOS MESTERSZAKÁCS TOVÁBBI RECEPTJEIT ITT TALÁLOD! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin