Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült kacsacomb illatos birskompóttal és jégcsapretekkel

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 darab kacsacomb
  • fél narancs
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dl vörösbor
  • bors
  • A kompóthoz:
  • 2 nagyobb birsalma
  • 1 dl bodzaszörp
  • 2 levél menta
  • 2 levél bazsalikom
  • A körethez:
  • 2 jégcsapretek
  • 1 evőkanál vaj
  • 8 szem kelbimbó

Elkészítés

Elkészítés: A kacsacombokat megtisztítjuk, félbevágjuk, megsózzuk. Serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a fél narancsot, a héjas fokhagymagerezdeket, borsozzuk, aláöntjük a bort, és lefedve 160 fokot 2 órát sütjük. Levesszük a fóliát, ha kell, öntünk alá még kevés bort, és szép ropogósra sütjük.

A birsalmát megmossuk, félbevágjuk, a magházat kivágjuk, és héjastul apró kockára vágjuk. A szörpöt aláöntjük, és puhára főzzük. Lehűtjük, és a felaprított zöldfűszerrel összekeverjük.

A jégcsapretket megtisztítjuk, karikára vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, és rajta a retekkarikákat megpirítjuk. A kelbimbók alját levágjuk, majd leveleire szedjük, és sós, forró vízben leforrázzuk, majd leszűrjük.

A combokat a sült retekkel, a kelbimbólevelekkel és a birskompóttal tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss