Elkészítés: A kacsacombokat sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe.
A káposztát vékonyra vágom, egy serpenyőben kevés olajon köménymaggal és vörösborecettel megpárolom.
A krumplit megfőzöm, megpucolom, összetöröm, kevés vajjal összekeverem. Egy serpenyőben az aprított hagymával és fokhagymával átpirítom.
A combokat belehelyezem egy nyél nélküli serpenyőbe, kevés vizet öntök alá, lefedem, s nem túl nagy lángon párolom, időnként meglocsolom.
Amikor a combok már megpuhultak, beteszem a serpenyőt a 200 fokra előmelegített sütőbe, s rövid idő alatt aranybarnára grillezem.
Tálaláskor teszek a tányérra 1-1 kacsacombot, mellé hagymás krumplit és párolt káposztát, valamint 1-1 sárgabarackot, amibe teáskanálnyi áfonyalekvárt rakok.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre