Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült kacsacomb hagymás krumplival és párolt káposztával

Hozzávalók

  • Hozzávalók 3 személynek:
  • 3 db kacsacomb
  • 3 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • 1/2 fej lilakáposzta
  • 3 db sárgabarack (befőtt)
  • 3 teáskanál áfonyalekvár
  • olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma
  • vörösborecet
  • őrölt
  • feketebors
  • köménymag
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A kacsacombokat sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe.

    A káposztát vékonyra vágom, egy serpenyőben kevés olajon köménymaggal és vörösborecettel megpárolom.

    A krumplit megfőzöm, megpucolom, összetöröm, kevés vajjal összekeverem. Egy serpenyőben az aprított hagymával és fokhagymával átpirítom.

    A combokat belehelyezem egy nyél nélküli serpenyőbe, kevés vizet öntök alá, lefedem, s nem túl nagy lángon párolom, időnként meglocsolom.

    Amikor a combok már megpuhultak, beteszem a serpenyőt a 200 fokra előmelegített sütőbe, s rövid idő alatt aranybarnára grillezem.

    Tálaláskor teszek a tányérra 1-1 kacsacombot, mellé hagymás krumplit és párolt káposztát, valamint 1-1 sárgabarackot, amibe teáskanálnyi áfonyalekvárt rakok.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin