Sült hús vörösboros párolt káposztával

Hozzávalók

  • 25 dkg csontos karaj
  • 0,5 fej vörös káposzta
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • olaj
  • 1 tk köménymag
  • 1 ek cukor
  • 1 ek ecet
  • 1 db babérlevél
  • 5 db burgonya
  • 1 ek vaj
  • 2 ek tej
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • vegeta
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    1. A hús széleit bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk.
    2. A káposztát lereszeljük a hagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítjuk, rátesszük a hagymát, megdinszteljük. Szórunk rá cukrot, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá ecetet, megpároljuk.
    3. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, gyaluval vékonyra szeleteljük.
    4. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, keverünk bele egy kevés lisztet, öntünk bele tejet, felfőzzük. Keverünk hozzá tejfölt és reszelt sajtot.
    5. Egy tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a krumpliszeleteket, megszórjuk vegetával, borssal, szerecsendióval, s ráöntjük a serpenyő tartalmát. Lefedjük alufóliával és megsütjük, inkább csak finom puhára, nem pirítjuk meg nagyon.
    6. A hús mindkét oldalát, forró olajban megsütjük.
    7. Tálaláskor teszünk a tányérra egy szelet húst, mellé a káposztát és a krumplit, szórunk még rá borsot.

     

Megjegyzés

A sült hús sokféle körettel is készíthető, most a káposztát és a krumplit választottam.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin