Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült harcsafilé fokhagymás-chilis szósszal

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg harcsafilé
  • 1 lime
  • 1 evőkanál halételhez való fűszerkeverék
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 dl fehérbor
  • 3 evőkanál étolaj
  • A tálaláshoz:
  • citrom
  • zöldfűszerek
  • A szószhoz:
  • 2 chilipaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál borecet
  • fél teáskanál ételízesítő

Elkészítés

Elkészítés: A halfilét megmossuk, majd szárazra töröljük. Ráöntjük a lime kifacsart levét, s 30 percre hűvös helyre tesszük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, és megforgatjuk a lisztben.

Az olajat beleöntjük egy tepsibe, belerakjuk a filét, majd leöntjük a fehérborral. Előmelegített sütőben, 190 Celsius-fokon 15 percig sütjük.

Közben a szószhoz megtisztítjuk, kimagozzuk a chilipaprikát. A kétféle hagymát megpucoljuk, megmossuk, a vöröset kisebb darabokra vágjuk, majd mindkettőt turmixgépben összeaprítjuk a
chilipaprikával együtt. Az így elkészített masszához, állandó kevergetés mellett, lassan hozzáöntjük az olívaolajat. Beledolgozzuk a ketchupot is, végül a kész szószba kevés borecetet, valamint ételízesítőt teszünk.

A sült halat citrommal, valamint ízlés szerint zöldfűszerekkel díszítjük, és a lehűtött pikáns szósszal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek