Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült harcsa majonézes burgonyasalátával

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 db harcsafilé (kb. 40 dkg)
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 nagy csipet őrölt bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 dl olaj a sütéshez
  • A majonézes burgonyasalátához:
  • 3-4 db főtt burgonya
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 db csemege uborka
  • 5 dkg trappista sajt
  • őrölt bors
  • majonéz
  • mustár
  • lilahagyma felkarikázva

Elkészítés

Elkészítés: A halfiléket sózom, borsozom, paprikával is megszórom.
A citrom és a narancs héját lereszelem, és rákenem a halakra, majd a kifacsart levüket rálocsolom. Végezetül ráöntöm fokhagymás olajat, és 1 napig hűtőben tartva, néha megforgatva pácolom.

Kevés olajon az egyik oldalát kb. 5 percig, a másik oldalát pedig kb. 3 perc alatt pirosra sütöm. A hal nagyon puhára, omlósra fog sülni. Szálkamentes, bátran ehető.

A salátához valókat - a burgonyát, az uborkát és a sajtot - apró kockákra vágom. A többi összetevőkkel összekeverem. Pár órát hagyom állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss