Elkészítés: A gyümölcsrizzsel kezdek: egy nagyobb edényben a megmosott rizst felteszem kevés vízben főni, állandóan kevergetem, és a vizet pótolom, ha szükséges. Amikor félig megfőtt a rizs, hozzáadom az aszalt gyümölcsöket, a barackot apróra vágva, a reszelt citromhéjat. Tovább kevergetem. Közben a pudingport is kikeverem egy kevés tejjel és a cukorral, a maradék tejet pedig hozzákeverem a rizshez, illetve a pudingos-cukros keveréket is, megvárom, hogy felforrjon és besűrűsödjön, majd rögtön lehúzom a tűzről és kihűtöm, kevergetés mellett. Ezután belekeverem a tejfölt és a rumaromát.
A tésztához a sütőt előmelegítem 180 C fokra. Hagyományos piskótát készítek 5 tojásból: a tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral és margarinnal szintén jól kikeverem, majd beleszitálom a lisztet és a sütőport, végül a fehérjehabot.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek, ebbe öntöm bele a tésztát, és kb. 12 perc alatt megsütöm. Kiveszem, és még melegen megkenem a baracklekvárral, majd rákanalazom a tejföllel fellazított gyümölcsrizst. Aszalt sárgabarack csíkokkal díszítem a tetejét.
Visszatolom a sütőbe, és további 20 perc alatt készre sütöm. Hagyom kihűlni, és csak utána szeletelem.