Sült gomolya csicseriborsó-salátával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg száraz csicseriborsó (vagy 30 dkg konzerv)
  • 1 avokádó
  • 4 paradicsom
  • 40 dkg gomolya
  • citromlé
  • olívaolaj
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: Ha száraz csicseriborsóval dolgozunk, akkor egy éjszakára beáztatjuk, majd új vízben sóval megfőzzük. Ha konzervet használunk, leszűrjük.

    Az avokádót meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A paradicsomot is meghámozzuk, felszeleteljük. Összekeverjük a csicseriborsóval, sózzuk, kis olajjal és citromlével fűszerezzük, petrezselymet is tehetünk bele.

    A gomolyát 4 szeletre vágjuk, és forró teflon serpenyőben pirosra sütjük. A salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

Zsolt további receptjeit és történeteit a Mesterkurzus blogban találod!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek