Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Sült gesztenye

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • héjas, nyers gesztenye

Elkészítés

    Elkészítés: A gesztenyéket beáztattam egy éjszakára vízbe. Másnap egy késsel X-alakban bevágtam a héját, s hagytam továbbra is ázni, hogy megszívja magát.

    Betettem egy alufóliával bélelt serpenyőbe, a sarkait visszahajtottam, s 200 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőben 20 percig sütöttem, időnként ránéztem, s megráztam a serpenyőt. A fóliát szétnyitottam, spricceltem rá egy kis vizet, s tovább sütöttem. Amikor szétnyílt, kivettem, hagytam hűlni, hogy meg tudjam pucolni. Közben eszegettem.

Megjegyzés

A lányom hozott egy kis zacskónyi gesztenyét, nem túl nagyokat. Gondoltam, megsütöm őket. Gyermekkoromban utcai árusoknál, akik a járda szélén vashordókon sütötték a gesztenyéket, lehetett kapni 3 darabot néhány fillérért. Akkoriban a legkisebb érme a 2 filléres volt, közepén egy lyukkal. Volt még 5, 10, 20 és 50 filléres. Ezeknek akkor még volt értékük, hiszen 40 fillér volt egy zsemle, vagy egy doboz gyufa, 2 Ft volt egy kiló lókolbász (ez akkor a legolcsóbb húsárú volt) vagy tepertő, s 2,70 Ft volt 1 kg párizsi, 3 Ft egy liter tej, vagy egy kg kenyér. Ma a gesztenye drágább, mint a hús. 1200 Ft/kg-tól megy felfelé.

hobbychef
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes