Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült fűszeres retek

Hozzávalók

  • 2 csokor hónapos retek
  • 2 ek olaj
  • bors
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 2-3 ek balzsamecet

Elkészítés

    1. A retket apró darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olaj at, majd hozzáadjuk a feldarabolt retket. (Ízlés szerint használhatunk mogyoróolaj at, olívaolaj at vagy éppen napraforgóolaj at is.) Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd meglocsoljuk 2 evőkanál balzsamecettel.
    2. Alaposan összeforgatjuk, majd félig lefedve 10-15 percig pároljuk, közben többször összeforgatjuk, és ha szükséges, még ízesítjük.
    3. Amikor a retek már kellően megpárolódott, levesszük a fedőt, majd nagyobbra vesszük a hőfokot, és pár perc alatt pirosra, ropogósra pirítjuk.
    4. A sült fűszeres reteksalátát ízlés szerint kínálhatjuk pl. sós kalácsok, húsok, pástétomok mellé.

    AJVÁRBAN PÁCOLT PULYKANYÁRS RETEKTZATZIKIVEL>>> 

    SAJTOS CSIRKECOMB VELE SÜLT RETEKKEL ÉS KRUMPLIVAL>>> 

    RETEKLEVES>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin