Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült fűszeres céklasaláta

Hozzávalók

  • 4 db cékla (közepes)
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 mk köménymag
  • 1 mk rózsabors (vagy fehér bors)
  • 1 csipet só
  • 2 ek méz
  • 1-2 ek balzsamecet
  • újhagyma

Elkészítés

    1. A céklát alaposan megmossuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és puhára főzzük. Amikor puhára főtt, leöntjük a vizet, kihűtjük teljesen, majd megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk.
    2. A köménymagot egy serpenyőbe tesszük, majd kevés olajon pár pillanat alatt megpörköljük. Ezután egy mozsárba öntjük, hozzáadjuk a rózsaborsot, majd finomra őröljük.
    3. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott céklát, és rázogatva, kevergetve pár percig pirítjuk. Közben sózzuk, megszórjuk a rózsaborsos-köménymagos keverékkel, rácsorgatjuk a mézet, és a balzsamecetet, majd 2-3 percig pároljuk,  levesszük a tűzről, és kihűtjük.
    4. Tálalás előtt a céklasalátát ízlés szerint megszórjuk vékonyra szeletelt újhagymával, és úgy kínáljuk.

    CÉKLÁS VAJKRÉM HÁZILAG>>> 

    SÜLTCÉKLA-SALÁTA KECSKESAJTTAL>>> 

    VILLÁMGYORS CÉKLASALÁTA ALMÁVAL>>> 

Megjegyzés

Sült és grill húsokhoz remekül illik ez a céklasaláta, de ízlés szerint akár magában is fogyaszthatjuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin