Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült fügekrémes pite

90 perc
mester
költséges
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az omlós tészta 2/3 részét kinyújtjuk, a maradékot félretesszük. Óvatosan egy tepsibe nyomkodjuk, ráterítünk egy darab alufóliát, és ráöntjük szárazbabot. 180 fokon 15 percig sütjük a tésztát, majd eltávolítjuk róla a fóliát és a babot.
  2. A töltelékhez a puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a vanília kikapart magjait és a tojássárgáját. Hozzáforgatjuk a mézet, a narancslevet, a narancs lereszelt héját és a fügelekvárt.
  3. Az elősütött pitetésztára kenjük a krémet, majd elrendezzük rajta a felezett fügeszemeket. A megmaradt pitetésztából fonatot készítünk, és a tészta peremére illesztjük. 150 fokon 60 percig sütjük.
A sült fügekrémes pite tölteléke 1 óra sütés után nem teljesen szilárdul meg, közepe kissé remegős marad. Ha a széleken már pirul, kivehetjük a sütőből. Mandulaliszt helyett használhatunk őrölt mandulát is. A fügelekvárt helyettesíthetjük 4 szem pépesített fügével is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss