Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült fokhagymás csirke

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • 1/2 csésze fokhagymagerezd sütve
  • 2 csésze víz
  • 1 evőkanál só
  • 1/2 kávéskanál bors frissen őrölve
  • 1 kanál olívaolaj
  • 1/2 citrom
  • 2 db babérlevél
  • 1 darab csirke (1,5 kg-os)

Elkészítés

    1.

    Egy turmixgép segítségével elkészítjük a páclevet a sült fokhagymával, vízzel, sóval, borssal és maszlina olajjal. A babérlevelet meg a kiszorított citrom levét is beletesszük. 

    2.

    A csirkét beletesszük egy lezárható műanyag zsákba vagy egy nagyobb tálba. Rátöltjük a páclevet, és hozzáadjuk a citromszeleteket. Kiszorítjuk a levegőt a zacskóból, vagy letakarjuk a csirkét egy fóliával a tálban. Hűtőben tartjuk 12-24 órát.

    3.

    Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Kivesszük a csirkét a pácból, sózzuk, borsozzuk. Berakjuk egy tepsibe mellel felfele. Kb. 1 órát sütjük, amíg a combjából tiszta lé folyik, ha megszúrjuk egy villával.

    4.

    Mielőtt felvágnánk és felszolgálnánk, 10 percig pihentetjük.

Megjegyzés

A puha és zamatos sült csirke készítésének trükkje a hosszú pácolás. Általában a mellel lefelé sütjük a csirkét, hogy puha mellehúst kapjunk. De ha a sós, sült fokagymás, citromos pácban hagyjuk sütés előtti éjjel, a mellével felfele is zamatos lesz. A fokhagyma íze finom, nem erős, nem túlzott, ha azt előre megsütjük.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

DIDKA
Maszlina olaj = Oliva olaj. Maszlina a bolgar neve olajbogyonak.
Évi48
Mi az a maszlina olaj? Vagy illiene tudnom?

Hasonló Receptek

Magazin