Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült fokhagymás csirke

MME MME
2 5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Egy turmixgép segítségével elkészítjük a páclevet a sült fokhagymával, vízzel, sóval, borssal és maszlina olajjal. A babérlevelet meg a kiszorított citrom levét is beletesszük. 

2.

A csirkét beletesszük egy lezárható műanyag zsákba vagy egy nagyobb tálba. Rátöltjük a páclevet, és hozzáadjuk a citromszeleteket. Kiszorítjuk a levegőt a zacskóból, vagy letakarjuk a csirkét egy fóliával a tálban. Hűtőben tartjuk 12-24 órát.

3.

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Kivesszük a csirkét a pácból, sózzuk, borsozzuk. Berakjuk egy tepsibe mellel felfele. Kb. 1 órát sütjük, amíg a combjából tiszta lé folyik, ha megszúrjuk egy villával.

4.

Mielőtt felvágnánk és felszolgálnánk, 10 percig pihentetjük.

Megjegyzés

A puha és zamatos sült csirke készítésének trükkje a hosszú pácolás. Általában a mellel lefelé sütjük a csirkét, hogy puha mellehúst kapjunk. De ha a sós, sült fokagymás, citromos pácban hagyjuk sütés előtti éjjel, a mellével felfele is zamatos lesz. A fokhagyma íze finom, nem erős, nem túlzott, ha azt előre megsütjük. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss