Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült falatkák csirkemájjal

default user icon
3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg csirkemáj
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 csemege uborka
  • 4-5 db koktél paradicsom
  • 1 zöld húsú paprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 10-12 db ecetes gyöngyhagyma

Elkészítés

    Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, gondosan megtisztítjuk hártyáitól, és szárazra töröljük. A sajtot kockára, a csemege uborkát karikára vágjuk. A paradicsomot, a paprikát megmossuk. A paradicsomokat félbevágjuk, a paprikát kicsumázzuk, és a paradicsom nagyságának megfelelő darabokat vágunk belőle.

    Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleteszünk annyi májat, amennyi egymás mellett elfér. Mindkét oldalát közepes lángon 3-3 percig sütjük, majd kivesszük. A közepének rózsaszínnek kell maradnia, mert különben kemény lesz. A többi májat ugyanígy sütjük, majd amikor az összes kisült, gyengén megsózzuk, borsozzuk. Minden fogvájóra felszúrunk 1-1 db májat, majd a paradicsommal, paprikával, gyöngyhagymával, feta sajttal ízlés szerint díszítjük.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: 45 perc múlva
    1 adag: 210 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek