Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült eperdzsem

5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütőnél ez 4-es fokozat) előmelegítem.

Megmosom és kicsumázom az epreket, mindegyik szemet félbevágom.

Egy 38 cm X 30 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral úgy, hogy
kicsit túllógjon a szélein, elfelezem képzeletben a tepsi befogadóképességét, az egyik felébe beleszórom az eperdarabokat, a másik felébe pedig beleöntöm a cukrot. Beteszem a sütőbe, és 25 percig sütöm.

Kiveszem a tepsit a sütőből, óvatosan megforgatom a sütőpapírt a sarkainál, hogy egy határozott mozdulattal felemelve belepottyantsam egy mélyebb tálba a forró, sült epret meg a néhány helyen már karamellesre olvadt cukrot. Néhány percig egy fakanállal kevergetem a dzsemet, hogy a sült eper melegétől puhára olvadjon a karamelles cukor.

Megjegyzés

Ezt a dzsemet én általában a hűtőmben tartom, ahol több hétig is elállna, de mit ne mondjak, gyorsan elfogy. Tisztára mosott üvegben, csipet tartósítószerrel a tetején, majd alaposan lefóliázva és újságpapírba csomagolva dunsztolva, hogy minél lassabban hűljön ki, díszeleghetne aztán a kamrapolcon is.
- pulugorm

Ezek is érdekelhetnek