Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült édesburgonyapüré

Hozzávalók

  • 2,5 kg édesburgonya
  • 4 ek vaj
  • 1/2 tk szerecsendió (frissen reszelt)
  • 1/2 tk pirospaprika (füstízű)
  • 2,5 tk só
  • 1/2 tk frissen őrölt bors
  • 1,25 dl tejföl

Elkészítés

    1. Az édesburgonyát lesikáljuk, konyhai papírtörlővel megtörölgetjük, majd elosztjuk egy tepsiben és a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 30 perc múlva átforgatjuk, és további 30 perc alatt puhára sütjük. Ezután kivesszük a sütőből.
    2. A kissé kihűlt burgonyákat félbevágjuk, majd a héjból kikanalazott belsejüket egy nagy tálba tesszük, és szükség esetén villával összetörjük. Ezután alaposan összekeverjük 2 ek felkockázott vaj jal, a szerecsendióval, a paprikával, a sóval és a borssal. Végül beledolgozzuk a tejfölt.
    3. A masszát az elmosogatott tepsibe vagy egy tűzálló tálba simítjuk, és elosztjuk rajta a maradék vaj kockákat. A 200 fokos sütőben átforrósítjuk kb. 5 perc alatt, majd rövid ideig grillezzük, amíg a teteje enyhén barnulni kezd.

    TOP 25 ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

    13 RECEPT ÉDESBURGONYÁBÓL, AMIT NEM HAGYHATSZ KI >>> 

Megjegyzés

Kínáld köretnek, elsősorban pulyka- és sertéshúsból készült ételekhez!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin