Fűszeres édesburgonya házi vegán majonézzel

A tejföl- és tojásmentes majonézutánzatokkal nem nehéz melléfogni. Aki azonban kifogástalan végeredményt szeretne, próbálja ki az alábbi receptet!

Hozzávalók

  • 2 db nagyobb édesburgonya
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 1 ek olívaolaj
  • feketebors
  • A majonézhez:
  • 1/2 csésze szójatej (natúr)
  • 1/2 csésze olívaolaj
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1/2 ek agave- vagy juharszirup
  • 1 kk só

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Az édesburgonyát nem hámozzuk meg, csupán alaposan megtisztítjuk. 7-8 centis szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük.
    2. Rászórjuk a füstölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, rálocsoljuk az olívaolajat, és összerázzuk. Egy alufóliával kibélelt tepsiben 45-50 percre sütőbe tesszük.
    3. A majonéz összetevőit az olívaolaj kivételével turmixgépbe helyezzük, majd egy jó percig magas fokozaton összemixeljük.
    4. Ezután minimálisra vesszük a fokozatot, majd fokozatosan hozzáadagoljuk az olívaolajat. A kész majonézt félórára hűtőbe tesszük.

      TOVÁBBI VEGÁN RECEPTEKET HÁZIGAZDÁNK BLOGJÁN TALÁLSZ >>> 

Füstölt pirospaprika hiányában használhatunk kakukkfüvet is, és fokhagymagerezdekkel is megszórhatjuk az édesburgonyát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin