Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült édesburgonya gombával és spenóttal

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db édesburgonya (közepes méretű)
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 ek olivaolaj
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 10 dkg bébispenót
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

    1. A burgonyákat alaposan megmossuk, majd egészben, egyesével alufóliába csomagoljuk. Ha ezzel megvagyunk, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük.
    2. A gombát megtisztítjuk, majd kis cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a gombát, és erős lángon elkezdjük sütni. Ezután hozzáreszeljük a meghámozott fokhagymát, végül hozzáadjuk a megmosott, megszárított bébispenótot is. Megpároljuk, aztán sóval és szerecsendióval ízesítjük. 
    3. A készre sült burgonyákat kicsomagoljuk, a tetejüket levágjuk, a belsejüket pedig villával fellazítjuk, aztán rájuk kanalazzuk a spenótos gombát.

    HÉJÁBAN SÜLT IRDALT ÉDESBURGONYA (HASSELBACK BURGONYA) 

    MAGYAROS ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES 

    TÜKÖRTOJÁSSAL TÖLTÖTT ÉDESBURGONYA 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin