Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült csülök sárgaborsóval

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg sárgaborsó
  • 60 dkg sovány füstölt csülök
  • 2 db babérlevél
  • 1 mk majoránna
  • bors
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db erőleveskocka

Elkészítés

    1. A megtisztított sárgaborsót előző este beáztatjuk. A csülköt alaposan megmossuk, majd 1,5 l hideg vízbe feltesszük főni, ha megpuhult, kivesszük a levéből, és még melegen kicsontozzuk.
    2. A csülök főzőlevébe tesszük az átmosott sárgaborsót, hozzáadjuk a babérlevelet, a majoránnát, egy kevés borsot. Amikor a borsó félpuha, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott zöldséget, és az erőleveskockát, és puhára főzzük.
    3. A csülköt előmelegített sütőben ropogósra sütjük, majd felszeleteljük. A sárgaborsót előmelegített, mélyebb tálba szedjük. Tetejére fektetjük a csülköt, meghintjük vékony szeletekre vágott póréhagymával, és azonnal tálaljuk.

    HA VAN EGY CSOMAG SÁRGABORSÓD, DE NEM AKARSZ BELŐLE FŐZELÉKET FŐZNI >>> 

    CSÜLKÖS BABRAGU ÁDÁM KONYHÁJÁBÓL >>> 

Megjegyzés

Halmos Tiborné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin