Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült csülök Pékné módra

Kihagyhatatlan kedvenc, amit egyszer mindenkinek el kell készítened!

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscsülök (egészben, csont nélkül)
  • 0,5 dl olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 80 dkg burgonya
  • 40 dkg hagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1.

    A megtisztított húst befűszerezzük. Tepsibe tesszük az olajjal, a fokhagymával, a paradicsom mal és 2 dl vízzel együtt. Lefedjük alufóliával, majd 180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

    2.

    A megtisztított burgonyát cikkekre vágjuk, majd éleiket kissé lekerekítjük. A megtisztított hagymát szintén cikkekre vágjuk.

    3.

    Ha már csak kevés párolólé van a hús alatt (kb. 40 perc után), mellé szórjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk. A fólia alatt további 20 percig pároljuk. Ezután levesszük róla a fóliát, hozzáadjuk a hagymát, és 200 fokon az egészet ropogósra pirítjuk 20 perc alatt.

    4.

    A húst 10 percig pihentetjük, a bőrével együtt felszeleteljük, mellé rendezzük a finomra vágott petrezselyemmel elkevert burgonyát és hagymát, majd forrón tálaljuk.

    SÜLT SERTÉSCSÜLÖK MAGYAROSAN >>> 

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>>

    ÍGY HASZNÁLD FEL A SERTÉS RÉSZEIT! - GÁBOR HENTES TANÁCSAI >>>

     

Ha nincs nagy tepsink, merjünk keveset a csülök szaftjából egy másik tepsibe, és abban pirítsuk a burgonyát és a hagymát. Ha csontos csülköt készítünk, később puhul meg.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin