Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csülök fokhagymás sörrel locsolva

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A fűszereket (só, bors, kömény, majoránna, 1 fej zúzott fokhagyma) összekeverem az olajjal, és jó alaposan bedörzsölöm ezzel a keverékkel a csülköket, majd 2-3 órát állni hagyom, hogy az ízek jól átjárják a húst, addig egy hűvös sör kíséretében lenyírom a füvet.

Előkapok egy méretes, mély tepsit, kikenem a zsírral, belerakom a csülköket, mellédobom a felnegyedelt hagymákat és 1 fej gerezdjeire bontott fokhagymát. 190 fokra előmelegített sütőbe teszem, így sütöm.

A sörbe beleaprítom az utolsó fej fokhagymámat. A szalonnát bőréig beirdalom keresztben és hosszában, a fokhagymás sörbe mártogatom, így kenegetem a csülköket pár percenként. Addig sütöm, míg bőre pirosas barna, ropogós lesz.

Frissen, melegen, kicsontozva tálalom, hajában sült burgonyát és friss salátát kínálok mellé (paprikát, paradicsomot, uborkát, retket, fejes salátát használok hozzá, felaprítva, öntet nélkül).

Megjegyzés

Ezt az ételt kerti partin, családi grillezésen, faszénparázson is elkészíthetjük. Ilyenkor én a csülköket kissé előfőzöm, óvatosan kicsontozom, majd nyársra húzom, folyamatosan forgatva, sörrel locsolgatva egyenletesen pirosra sütöm.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss