A csirkemellet csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés forró vajban elkezdjük sütni. Amikor pirul, a kézzel összeroppantott fokhagymát, és a reszelt citrom héját is hozzáadjuk, és addig sütjük, amíg mindkét oldala aranysárga nem lesz, majd 120 fokra előlegített sütőben készre pirítjuk
Kifőzzük a spagettit a csomagoláson jelzett időhöz képest 2 perccel rövidebb ideig, majd leszűrjük, de a tészta főzővizéből hagyunk egy keveset. A forró spagettit egy magas falú serpenyőbe tesszük, hozzákanalazunk egy kevés főzővizet, és közepes lángon, egy villára szúrt fokhagymával sűrűn kavargatva, tovább pároljuk. Ha megfelelő sűrűségű lehúzzuk a tűzről.
Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, a tojássárgáját, és a petrezselymet, és tovább keverjük a villára szúrt fokhagymával addig, míg egy krémes és sűrű, tejszínhez hasonló, bevonat képződik a spagettin. A csirkemellel tálaljuk.