Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült csirkemáj salátaágyon

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemáj
  • 5 dl olaj
  • 1/2 fej édeskömény (a zöldjével együtt)
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 4 ek olívaolaj
  • 5 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 10 dkg koktél paradicsom

Elkészítés

    1. A májat megmossuk, gondosan megtisztítjuk, és mindet két részre vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, majd közepes lángon a májdarabokat kb. 1 percig sütjük. Ezután megfordítjuk a darabokat, mérsékeljük a hőt, és kis lángon még kb. 5 percig sütjük. Ismét megfordítjuk a darabokat, és kb. 4 perc alatt az egészet készre sütjük. Tányérra szedjük, és melegen tartjuk.
    2. Az édesköményt megtisztítjuk, a paprikát kimagozzuk és kierezzük. Felcsíkozzuk mindegyiket. Felforrósítjuk az olívaolajat, és a kétféle zöldséget néhány percig pirítjuk benne. Közben a borsót puhára főzzük egy kevés sós vízben, majd leszűrjük.
    3. Tálba tesszük a pirított paprikát és édesköményt, valamint a főtt borsót, a sült májdarabokat és a felezett paradicsomokat. Megsózzuk az egészet, majd megszórjuk egy kevés felaprított édesköményzölddel. 

    SZAFTOS CSIRKEMÁJ ZELLERPÜRÉVEL>>> 

    HAGYOMÁNYOS RESZTELT CSIRKEMÁJ>>> 

    BACONBE GÖNYGYÖLT CSIRKEMÁJ-FALATKÁK>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin