Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkemáj karibi barnarizzsel

MME MME
5/5
Hozzávalók
  • Hozzávalók 1 személyre:
  • A májhoz:
  • 12 dkg csirkemáj
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 5 ml olaj
  • 0,2 g majoránna
  • 0,1 g feketebors
  • A karibi barnarizshez:
  • 4 dkg barnarizs
  • 3 dkg fekete bab (konzerv)
  • 1,5 dkg paradicsompaprika
  • 1,5 dkg póréhagyma
  • 3 g olívaolaj
  • 0,5 g fokhagyma
  • 0,08 g köménymag
  • 0,05 g petrezselyemzöld

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemájat letisztítjuk, a vöröshagymát vékonyra felkarikázzuk. Kevés növényi olajjal kikent tepsibe tesszük őket, lazán összekeverve, és előmelegített sütőben, nagy hőfokon, hirtelen készre sütjük. Sütés közben ízesítjük majoránnával, borssal és a végén kevés sóval. Készülhet nyílt lángon is, akkor a hagymát előbb fonnyasszuk meg, de vigyázzunk, mert a máj pattog sütés közben! Ha nem konzerv babot használunk, áztassuk be előző este és másnap babérlevéllel, sóval, fokhagymával főzzük puhára. Az olíván megfuttatott póréhagymára dobjuk ezután a babunkat és a kockázott, hámozott paradicsommal összesütjük. Ha elkészült, összekeverjük az előzőekben már ismertetett módon elkészített barnarizzsel és megszórjuk petrezselyemzölddel.

Megjegyzés

Béres Alexandra receptje a Súlykontroll diétához. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss