Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkecomb zöldfűszeres bulgurral

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, és alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. Az olajat felforrósítjuk, és pirosra sütjük benne a csirkét. Zsiradékkal együtt áttesszük egy tepsibe, alufóliával lefedjük, és 150 fokon 45 percig sütjük.
  2. A körethez a fokhagymát, az újhagymát, a pórét, a paprikát és a cukkinit felkarikázzuk. A citromot zöldséghámozóval meghámozzuk, a héját kockára vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk. A héját lehúzzuk, a gyümölcshúst kimagozzuk és felkockázzuk. A zöldfűszerek leveleit durvára vágjuk.
  3. Az olívaolajat felforrósítjuk, az újhagyma kivételével az összes zöldséget megfuttatjuk rajta. Belekeverjük a bulgurt, felöntjük 4 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára főzzük.
  4. A húsról levesszük a fóliát, a pecsenyelét tálkába öntjük. A húst 5 perc alatt 220 fokos sütőben ropogósra sütjük. A pecsenyelét, az újhagymát és a zöldfűszereket a bulgurhoz adjuk, és fedő nélkül további 2 percig főzzük. Forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss