Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkecomb zöldfűszeres túrógombóccal

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 8 db csirkecomb (alsó)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj (a tálhoz)
  • A paradicsommártáshoz:
  • 2 ek olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 dl paradicsompüré
  • cukor
  • 1 tk csilipehely
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • A túrógombócokhoz:
  • 50 dkg félzsíros túró
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg parmezán (reszelt)
  • 0,5 csokor bazsalikom
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 10-12 dkg búzadara

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkecombokat bedörzsöljük a lereszelt fokhagyma és egy kevés só keverékével, majd a hűtőbe rakjuk 30 percre.
  2. Ezután a húsokat egy olajjal kikent sütőtálba tesszük, lefedjük alufóliával, és a 200 fokos sütőbe toljuk 40-50 percre. Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és tovább sütjük a combokat addig, amíg szép aranyszínűek nem lesznek. Közben időnként megfordítjuk őket.
  3. A mártáshoz a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Ráreszeljük a fokhagymát, és felöntjük a paradicsompürével. Kevés sóval, 1 csipet cukorral, valamint a csilipehellyel ízesítjük, és kis lángon 20 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a kevés vízzel simára kevert kukoricakeményítőt, és kissé besűrítjük vele a mártást.
  4. A túrógombócokhoz simára keverjük az áttört túrót a tojássárgájákkal, a parmezánnal és a felaprított zöldfűszerekkel. Apránként annyi búzadarát adunk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk.
  5. Nedves kézzel 8 db gombócot formázunk belőle, és lobogó, sós vízben kifőzzük azokat. Ezekkel, valamint a paradicsommártással tálaljuk a sült csirkecombokat. Néhány bazsalikomlevéllel díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss