Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült csirkecomb vajas fehérspárgával

Hozzávalók

  • 3 db csirkecomb farrésszel (kb. 1 kg)
  • 1 csomag fehér spárga
  • 9 db koktél paradicsom
  • 9 db újkrumpli
  • 3 ág rozmaring
  • 6 szál kakukkfű
  • 3 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 kk cukor
  • olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db csilipaprika
  • majonéz

Elkészítés

    1. A csirkét megtisztítjuk, megszórjuk a fűszerekkel, és meglocsoljuk az olajjal. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. 
    2. Másnap a spárgák fás végét levágjuk, megpucoljuk. Sós-cukros vízben előfőzzük. Az újkrumplikat megkapirgáljuk, alaposan megmossuk, előfőzzük. Egy nagy serpenyőben megsütjük a spárgákat vajon, és félretesszük. A krumplikat is megsütjük, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel. Ezt is félretesszük. 
    3. A megmosott és szárazra törölt csirkecombokat mindkét oldalát kérgesre sütjük, majd öntünk hozzá egy fél pohár vizet, és előbb a bőrös oldalán, majd a másikon megpároljuk. Hozzáadjuk a koktélparadicsom okat, a többi paradicsom ot, a csípős hegyes paprikát, a combokra 1-1 teáskanálnyi vajat rakunk, és további 15 percig grillezzük a csirkét. 
    4. Csilipaprikával díszítjük, és majonézzel tálaljuk. 

Megjegyzés

A spárgával eredetileg más volt a szándékom, de kaptam akciósan egy szép csomag csirkecombot, ezért házasítottam a kettőt.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin