Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkecomb tökkel és paradicsommal

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 db kisebb tök
  • 4 db csirkecomb
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek méz
  • 1/2 tk szárított kakukkfű
  • 2 ek olaj
  • 8 db koktélparadicsom
  • A mártogatóshoz:
  • 20 dkg tejföl
  • 8 dkg joghurt
  • 1/4 tk mustár
  • 1 ek aprított kapor

Elkészítés

  1.  Félbevágjuk a tököt, a magjait kikanalazzuk, és 2 ek-nyit félreteszünk belőle. A tököt feldaraboljuk, és megsózzuk. Félbevágjuk a combokat, megsózzuk, megborsozzuk őket, majd 1 ek mézzel bevonjuk , és megszórjuk a kakukkfűvel. 
  2. A combokat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Melléjük szórjuk a tököt, megkenjük a maradék mézzel, és meghintjük a tökmaggal. Az egészet meglocsoljuk az olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Mellétesszük a paradicsomot, majd visszatoljuk a sütőbe további 20 percre.
  3. A mártogatóshoz habosra keverjük a tejfölt a joghurttal és a mustárral. Hozzáadjuk a kaprot, és a forró sülttel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss