Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkecomb lime-os rizzsel

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 8 db csirkefelsőcomb
  • 4 ek olívaolaj
  • 200 ml húslevesalaplé (kockából)
  • 1⁄2 db lime
  • 20 dkg jázminrizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A combokat megmossuk, a csontok mentén bevágjuk kissé a hús vastag részét, majd megsózzuk őket.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 2 ek olajat, és körbepirítjuk benne a combokat. Hozzáöntjük az alaplét, felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk a húst.
  3. Közben egy lábasban felforralunk 300 ml vizet. Megsózzuk, belefacsarjuk a lime levét. Ezután hozzáadjuk a rizst, átkeverjük, majd nagyon kis lángon, lefedve puhára pároljuk a rizst 18 perc alatt.
  4. Finomra vágjuk a leöblített petrezselymet és a meghámozott fokhagymát, majd elkeverjük a maradék olajban. Nagy lángon ropogósra pirítjuk a csirkecombokat. Rájuk simítjuk a fűszeres keveréket, majd a lime-os rizzsel tálaljuk. Friss salátát kínálhatunk mellé.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss