Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült csirkecomb fokhagymás mártással

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db egész csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • majoránna
  • petrezselyemzöld (apróra vágva)
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál liszt
  • olvasztott zsír vagy olaj
  • A mártáshoz:
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 leveskocka
  • 3 dl víz
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkecombokat szárazra töröljük, enyhén megsózzuk. A fűszereket és a lisztet összekeverjük, megforgatjuk benne a csirkecombokat, majd egymás mellé tepsibe tesszük. A maradék lisztet a tetejére szórjuk. Aláöntünk 1 dl vizet, mellé rakjuk a felszeletelt vöröshagymát és fokhagymát, meglocsoljuk az olvasztott zsírral.

    Alufóliával befedjük, és először pároljuk, majd rózsaszínűre pirítjuk.

    A mártáshoz a zsírt felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, világosra pirítjuk.
    Felöntjük a vízből és leveskockából készített lével, jól felforraljuk, beletesszük a préselt fokhagymát,
    végül a tejföl lel még egyszer összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk.

    A csirkecombokat párolt rizzsel és a fokhagymás mártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin