Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült csirke tejszínes birsalmás gombaszósszal

default user icon

Hozzávalók

  • 4 csirkecomb
  • citrombors
  • A mártáshoz :
  • 50 dkg csiperke
  • 2 birsalma
  • 3 ek cukor
  • 2-3 db szegfűszeg
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejszín ( 30 % - os )
  • 3 dl csirkealaplé
  • 2 ek vaj
  • 1/2 csokor aprított petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. A csirkecombok mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, citromborssal, majd egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal, aláöntünk 1 dl vizet és lefedjük alufóliával. Betesszük a 170°C - os sütőbe kb 45-50 percre. Félidőben eltávolítjuk róla fóliát és ropogósra sütjük.
    2. A megpucolt és felkockázott birsalmát a szegfűszeggel és a cukorral puhára főzzük. ( de csak annyira, hogy ne essen szét )
    3. A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, azután meghintjük liszttel és felöntjük az alaplé és a tejszín keverékével. Ízesítjük, majd mártás sűrűségűre főzzük, végül hozzákeverjük a vajat, az aprított petrezselymet és a leszűrt birset. 
    4. A megsült combokat a birses - gombás szósszal tálaljuk és köretként csicsókapürét kínálunk mellé.

    KÍVÜL ROPOGÓS, BELÜL OMLÓS: ÍGY LESZ TÖKÉLETES A SÜLT CSIRKECOMB! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin