Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tanyasi sült csirke reform körettel

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1,5 kg. tanyasi csirke
  • 1 db szaftos csirke papírusz
  • Körethez:
  • 5 dkg bulgur
  • 5 dkg köles
  • 1/2 db kaliforniai paprika
  • 1/2 db lilahagyma
  • 1 db húsleves kocka
  • szárzeller

Elkészítés

  1. A tanyai csirkét félpuhára főzzük a húslevesben. Lehűtjük, majd a gerincét kivágjuk, és lelapítjuk, hogy pillangó formát vegyen fel.
  2. Megfelelő tepsibe téve a fűszerezett papíruszlappal beborítjuk, majd az előmelegített 190-200 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk. A sütési idő végefelé levesszük a papíruszt.
  3. A körethez a bulgurt és a kölest külön-külön megfőzzük. Majd ízesítjük a leves kockával és a szárzellerrel. Tálba öntjük, hozzáadjuk az apróbb kockákra vágott paprikát. Tálaláskor vékony cikkekre vágott lilahagymával, szárzellerlevéllel díszítjük.

RAKOTT TÚROS TÉSZTA ÉDESEN

ALMÁS-DIÓS ŐZGERINC

Megjegyzés

6-7 személy részére a köretet egészítsük ki 100 g bulgurral, és 100 g hüvelyesek keverékével az elkészítési javaslatok szerint..Az elkészítési idő így meghosszabbodik, viszont sok köretünk lesz. A maradékot felhasználhatjuk salátákhoz, vagy húsmentes főételként stb. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek