Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült csirke palacsintaágyon

default user icon

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk só
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • vaj (a sütéshez)
  • A csirkéhez:
  • 4 db körte
  • 4 dl fehérbor
  • 1 db csillagánizs
  • 4 db szegfűszeg
  • 50 dkg csirkemell
  • bors
  • olaj
  • A besamelhez:
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 12,5 dkg camembert
  • bors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

    1. A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Azután felforrósított, vajjal kikent serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat.
    2. A körtét meghámozzuk, kétfelé vágjuk és eltávolítjuk a magházat. Egy lábasba öntjük a bort, hozzáadjuk a csillagánizst és a szegfűszeget, majd beletesszük a körtét és félpuhára főzzük.
    3. A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk. Egy serpenyőben egy kevés olaj on a hús mindkét oldalát megpirítjuk, azután hozzáöntünk kb. 1 dl bort, (amiben megfőztük a körtét) és puhára pároljuk.
    4. A besamelhez a vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, aranyszínűre pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Ha a mártás besűrűsödött, belekeverjük a feldarabolt sajtot, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
    5. Ezután 1-1 db palacsintát egymásra fektetünk és egy pizzavágóval kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, majd az így kapott palacsintacsíkokat feltekerjük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a feltekert palacsintacsigákat szorosan egymás mellé helyezzük. Rákanalazzuk a mártás felét, majd ráfektetjük a hússzeleteket, majd a felszeletelt körtét. Végül ráöntjük a megmaradt mártást, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin