Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirke karamellizált ananásszal és teában párolt rizzsel

90 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. Egy serpenyőt felforrósítunk, 3-4 ek olajat öntünk bele. Amikor az olaj forró, a sózott, borsozott csirkecombokra kérget sütünk mindkét oldalon. Kevés vízet aláöntve, lefedve lassútűzön pároljuk.
  2. Az ananász héját levágjuk, 2/3 részét ujjnyi szeletekre vágjuk, majd a fás közepét is eltávolítjuk. Ezt a műveletet tányérban végezzük, mert az ananász lecsöpögő levére szükség lesz. Az 1/3 rész levét kifacsarjuk, a húsát szétszedjük. Az összes ananász levet és a 1/2 citrom levét a csirkecombokra öntjük és így pároljuk tovább.
  3. A tea piramisokat 2,5 dl-es bögrébe tesszük. Forró vízzel leöntjük és állni hagyjuk. Eközben egy lábasba kevés olajat teszünk, ráöntjük az 1 bögre /2,5 dl/ rizst és üvegesre pároljuk. Felöntjük a teával + 2,5 dl hideg vízzel, minimálisan sózzuk, majd az 1/3 rész ananász húst is hozzáadjuk. Felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon készre pároljuk. A rizs színe rózsaszínűvé válik.
  4. Cukrot pirítunk és az ananász szeleteket óvatosan megforgatjuk benne, azaz karamellizáljuk. A szeleteket rácsra tesszük.
  5. A karamellöntethez a cukrot a vízzel, közepes lángon feloldjuk. A hőfokot növelve felforraljuk, kissé besürítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínt és a vajat, hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Gyümölcsös, frisítő, könnyű ebéd vagy vacsora. A rizs önmagában, vagy öntettel, tejszínhabbal stb. is nagyon ízletes. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss