Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült csirke gránátalma mártással

Hozzávalók

  • 1,5 kg háztáji csirke vagy 4 db egész csirkecomb
  • bors
  • vaj
  • olaj
  • 1 doboz őszibarackbefőtt
  • A mártáshoz:
  • 4 db gránátalmatea-filter
  • 4 dl víz
  • 1 dl gránátalmalé
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1 db gránátalma
  • cukor
  • A rántáshoz
  • 2 ek vaj
  • 1 ek liszt

Elkészítés

    1. A csirkét vagy a combokat a húsleves alaplében megfőzzük, majd ksizedjük, feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, és a felhevített vaj és olaj keverékében ropogósra sütjük.
    2. A gránátalmát félbe vágjuk, magjait kiszedjük. A filterekkel és fahéjjal teát főzünk, lehűtjük, hozzáadjuk az 1/2 gránátalma kipréselt levét, és megcukrozzuk.
    3. A lábasban a vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk, felöntjük a teával és besűrítjük mártás sűrűségűre. Tovább ízesíthetjük őrölt fahéjjal, cukorral, gránátalmaszörppel.
    4. Tálaláskor a csirkemellett feldaraboljuk, az őszibarackot kisebb kockákra vágjuk. A mártást tányérra öntve a maradék magokkal megszórva, vagy mártásos csészében tálaljuk. Ízletes, nyáron hűtve, vagy hűvösebb időben melegen is fogyasztható.

      GRÁNÁTALMA, A SZUPERÉLELMISZER - A LEGJOBB GRÁNÁTALMÁS RECEPTEK >>>


Megjegyzés

Komplett ebéd, pirított burgonyával még laktatóbb. Amikor olcsób a gránátalma, érdemes házilag szörpöt vagy lekvárt főzni belőle.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin