A csirkét vagy a combokat a húsleves alaplében megfőzzük, majd ksizedjük, feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, és a felhevített vaj és olaj keverékében ropogósra sütjük.
A gránátalmát félbe vágjuk, magjait kiszedjük. A filterekkel és fahéjjal teát főzünk, lehűtjük, hozzáadjuk az 1/2 gránátalma kipréselt levét, és megcukrozzuk.
A lábasban a vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk, felöntjük a teával és besűrítjük mártás sűrűségűre. Tovább ízesíthetjük őrölt fahéjjal, cukorral, gránátalmaszörppel.
Tálaláskor a csirkemellett feldaraboljuk, az őszibarackot kisebb kockákra vágjuk. A mártást tányérra öntve a maradék magokkal megszórva, vagy mártásos csészében tálaljuk. Ízletes, nyáron hűtve, vagy hűvösebb időben melegen is fogyasztható.