Előkészítés: A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A szalonnát fél cm széles csíkokra vágjuk. A kaprot leöblítjük, felét felaprítjuk.
Elkészítés: A húsba hegyes késsel 1 cm mély réseket vágunk, és belenyomkodjuk a szalonnacsíkokat. Bedörzsöljük sóval, borssal és a vágott kaporral. Belefektetjük a római tálba. A paradicsomot, az olajat és a húslevest a húsra öntjük, lezárjuk a tálat, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk, és a húst kb. 100 percig sütjük. A sütési idő vége előtt 15 perccel levesszük a tál tetejét, hogy a hús megpiruljon. A pecsenyelevet kis lábosba szűrjük, összekeverjük a borral, felforraljuk, és az ételsűrítővel besűrítjük. A húshoz kínáljuk. Tálaláskor megszórjuk a maradék kaporral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre