Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült comb kapormártásban

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A szalonnát fél cm széles csíkokra vágjuk. A kaprot leöblítjük, felét felaprítjuk.
Elkészítés: A húsba hegyes késsel 1 cm mély réseket vágunk, és belenyomkodjuk a szalonnacsíkokat. Bedörzsöljük sóval, borssal és a vágott kaporral. Belefektetjük a római tálba. A paradicsomot, az olajat és a húslevest a húsra öntjük, lezárjuk a tálat, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk, és a húst kb. 100 percig sütjük. A sütési idő vége előtt 15 perccel levesszük a tál tetejét, hogy a hús megpiruljon. A pecsenyelevet kis lábosba szűrjük, összekeverjük a borral, felforraljuk, és az ételsűrítővel besűrítjük. A húshoz kínáljuk. Tálaláskor megszórjuk a maradék kaporral.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 954 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss