Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült burgonya sonkával és sajttal

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és jó alaposan megsikáljuk, de nem hámozzuk meg. Hosszában kettévágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk. A töltelékhez a sonkát és a sajtot kis kockára vágjuk, a hagymát is megtisztítjuk és felkarikázzuk. A paradicsomot is felkockázzuk.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a sonkát a hagymával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a kivájt krumplit is, és összekeverjük a töltelék többi részével.

A fél burgonyákat lefektetjük a tepsibe, majd megtöltjük őket a töltelékkel. A tetejére tehetünk egy kevés tejfölt, majd forró sütőben kb. 180 fokon 50 percig sütjük.

A végén a joghurtot az átnyomott fokhagymával összekeverjük, majd belekeverjük a metélőhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. Kis tálkában kínáljuk a sült burgonya mellé.

Ezek is érdekelhetnek