Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült birsdzsem körtével

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg birsalma
  • 50 dkg érett körte
  • 25 dkg kristálycukor

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítem, a birsalmákat alaposan megmosom. Alufóliával bélelt tepsire rakosgatom a gyümölcsöket, 40-45 perc alatt puhára sütöm.

    Kissé hűlni hagyom, majd meghámozom, eltávolítom a magjait, kisebb kockákra vágom. Egy méretes lábosba halmozom, annyi vizet öntök rá, hogy épp ellepje a gyümölcsöket. Közepes tűzön főzni kezdem. Közben meghámozom és felaprítom a körtéket is. Ha a víz forrni kezd, a körtéket is a birshez adom. 10-15 perc elteltével hozzáadom a cukrot, további 15-20 percet főzöm.

    Ha kellően besűrűsödött, üvegekbe töltöm. Tartósítás tekintetében magam a nedves dunszt híve vagyok, de száraz dunsztban is befejezhető a művelet. A nedves dunszt lényege, hogy a lezárt üvegeket forrásban lévő vízzel 3/4-ig töltött fazékba állítom, egy éjszakát hagyom lassan hűlni.

    A már kihűlt indulhatnak a polcra, aztán pedig több nyár óta őrzött dzsemmel és lekvárral ajándékba.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin