Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Sült bárány

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Sült bárány

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 103
  • Elküldve: 55

Hozzávalók:

  • (4 személyre):
  • 2 kg báránycomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg pancetta (húsos szalonna)
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 4 dl száraz fehérbor
  • rozmaring

Elkészítés:

A báránycombot letisztítjuk, a lábszárcsontot levágjuk, és a húst éles késsel beirdaljuk. Két ág rozmaring leveleit a fokhagymával és az apróra vágott szalonnával pépesítjük. A masszát sózzuk, borsozzuk, és alaposan bedörzsöljük vele a báránycombot.
A vöröshagymát feldaraboljuk, olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, és erre helyezzük a húst. A combot is meglocsoljuk olívaolajjal, és 230°C fokon 15 percig sütjük.
Ezután meglocsoljuk 2-3 dl borral, öntünk alá kevés vizet, és 180°C fokon 1,5-2 óra alatt megsütjük. Ha a pecsenyelé kezdene odaégni a sütőben, öntsünk rá kevés vizet.
A kész bárányt tálalóedényre helyezzük, meglocsoljuk a szafttal, és szeletelés előtt 10 percet pihentetjük.

Megjegyzés:

Isteni és jó egy szülinapi ebédre!

A receptet Juju11 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Dinnyét mindenbe! Az összes észbontó recept egy helyen
Az eper és a málna után itt a másik nagy kedvenc: a dinnye. Imádjuk az összes fajtáját! Önmagában is nagyon finom, de grillezve, salátában, sütikben, fagyikban, sőt, még főételekben is isteni.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Extracsípős sonkás-sajtos szendvics Extracsípős sonkás-sajtos szendvics
Csirkefalatok mézes-szezámmagos bundában Csirkefalatok mézes-szezámmagos bundában
Kanalas szilvás sütemény Kanalas szilvás sütemény
Chilis-majonézes sonkasaláta Chilis-majonézes sonkasaláta
Szuperegészséges márványos kalács Szuperegészséges márványos kalács
Sült kolbászkák krumplival, zöldségekkel Sült kolbászkák krumplival, zöldségekkel
Zseniális narancsos vaj Zseniális narancsos vaj
Zabos-mézes gyümölcssaláta Zabos-mézes gyümölcssaláta
Házi mézes fagylalt Házi mézes fagylalt
Burgonyás saláta füstölt tofuval Burgonyás saláta füstölt tofuval
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125945_koret_110.jpg 3 villámgyors, extra köret sült húsokhoz

Ha szeretnél a tört/sült/petrezselymes krumpli helyett valami exkluzívabbat felszolgálni a sült hús mellé, ezekkel biztosan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125944_instant_leves_ossz_110.jpg A nagy tésztás instant leves teszt! Meg merjük-e venni bármelyiket?

Most már szinte mindenhol javában tart a tanítás, szóval egyre több diák van a koleszokban. Viszonylag kevés ilyen intézmény…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125924_viz_110.jpg Hogyan segítsünk, mit adományozzunk a menekülteknek?

Segítenél a menekülteken, de nem tudod, hogyan? A civil szervezetek éjt nappallá téve dolgoznak, és minden dolgos kézre szükségük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125919_fahej_110.jpg Diétás csodaszer a fűszerpolcról: fogykúrázz fahéjjal - mindaétrend, receptek!

Mi jut eszedbe a fahéjról? Inkább egy jó almás vagy szilvás pite, mint a fogyókúra, igaz? Pedig, ha tablettában szeded,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125917_unnamed-(1)_110.jpg Íme Magyarország legjobb lángosa!

A Dunaharaszti Fürdős Lángos nyerte idén a Vénusz Lángos Voks versenyét. Így övé lett a "Vénusz kedvenc Lángosozója 2015" cím és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125902_image002_110.jpg Vajon mitől barnul be a sült hús, és miért ég oda a pirítós? Itt a megfejtés!

Sokáig rejtély volt, hogy mitől barnulnak meg az ételek, például a kenyér sütés során, vagy a hús grillezés során. A 20. század…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125910_lekvar_110.jpg Egyél, amit kívánsz! 6+2 egészséges reggeli-tipp mindenkinek

Mit eszel ébredés után? Pékárut, müzlit, vagy inkább a gyümölcsre esküszöl? Vagy, az első kávédig senki ne szóljon hozzád, aztán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125897_fagyasztott_zoldseg_.jpg Kevesebb bennük a vitamin? Tévhitek a gyorsfagyasztott zöldségekről

Ha meg akarunk felelni családunk elvárásainak, és egy kicsit is tudatosan, egészségesen akarjuk elkészíteni a család napi-heti…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n