Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült banán amarettóval

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 gombóc karamellfagyi
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg barna cukor
  • 5 dkg méz
  • 2,5 cl Amaretto likőr
  • 4 banán meghámozva, 5 cm-es darabokra vágva

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).

    2. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett melegítsük össze a margarint, a barna cukrot és a mézet egy serpenyőben. Fokozatosan öntsük a serpenyőbe az Amaretto likőrt, és keverjük addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    3. Helyezzük a banánszeleteket egy laposabb tűzálló edénybe, majd öntsük rájuk a kész szószt. Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig, vagy amíg a banánok meg nem puhulnak.

    4. Osszuk el a sült banánokat 4 tányéron, majd kanalazzunk rájuk a meleg amarettós öntetből. Tegyünk a tányérokra 1-1 nagy karamellfagyit, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Carte d´Or

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin