Elkészítés: A megtisztított babot előző este beáztatjuk. Másnap hideg vízben tesszük fel főni. Ha megfőtt, leöntjük a főzővizet (leszűrjük). Az apróra vágott hagymát és az egész fokhagymagerezdeket tepsibe tesszük, és olajon rózsaszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a babot, a zellert, a petrezselymet, a borsot, a sót és egy kávéscsésze vizet, és 30 percig a sütőben pirítjuk. Kivesszük a tepsit, és beleöntjük az átpasszírozott paradicsomot. Ezután visszatesszük, és középmeleg sütőben addig sütjük, míg levet ereszt. Provence-i fűszerrel is megbolondíthajuk, annak ellenére, hogy az étel eredeti görög recept.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre