Íme a tökéletes pasifogó: angol reggeli - villámgyorsan!

Bármely férfi szív megdobban egy ilyen reggeli láttán!

Néhány éve Londonban jártunk egy hosszú hétvégére. A gyerekkel való utazás legnagyobb parája, számomra, a "mit fog enni a gyerek" kérdéskör. Mert, valljuk be mi, felnőttek, bármit megeszünk egy városlátogatáson, főleg Londonban, de egy gyereket kicsit nehezebb lenyűgözni, pláne ha még válogatós is. Kekszen meg csokin mégsem élhet egész nap.
És akkor jött a  reggeli a szállodában, ami egy felnőtt számára maga a csoda: az "english breakfast", a hagyományos angol reggeli. Rettegtem és imádkoztam, hogy legalább valamit egyen meg. Mondjuk, a tojás sárgáját. Vagy egy virlsikét. Vagy a kenyér héját.
Hát nem. Ő nem válogatott. Nekiállt a paradicsomos babnak és kb. mindennek ami a tányérján volt. Megette és kért még. Még szerencse, hogy akkor már tudtam, hogy ezt a fajta paradicsomos sült babot lehet itthon is kapni, konzervben. Azóta mindig van otthon, és bármikor, bármilyen ételt meg tudok vele menteni, ha ez a köret. És még csak 8 éves. Szóval ha egy 8 éves pasit le tudsz venni a lábáról ezzel a babbal, akkor egy felnőtt férfit már gyerekjáték lesz. :)

Hozzávalók (4 személyre):

2 doboz (kb. 415 g-os) sültbab-konzerv
8 szelet bacon
4 db tojás
2 tk szárított kakukkfű
200 g szikkadt bagett
6 ek olívaolaj

1. Halmozzuk a babot a levével együtt egy kisebb tűzálló tálba. Szórjuk meg a szárított kakukkfűvel, azután süssük a 180 fokos sütő középső részében 15 percig.

2. A bagettet tegyük hűtőtasakba, majd sodrófával törjük morzsásra, és szórjuk a babra. Locsoljuk meg az olívaolajjal, rendezzük el rajta a baconszeleteket a képen látható módon, majd üssük rájuk a tojásokat, és hintsük meg azokat egy kevés sóval. Végül süssük az ételt 12-15 percig.

Elkészítési idő: 35 perc

A recept a Fanny konyha 2015/11. számában jelent meg!

Marci gyerek kedvenc receptjei:
A TÖKÉLETES VENDÉGVÁRÓ: VILLÁMGYORS TÖLTÖTT PIZZAGOLYÓCSKÁK >>>
BARACKOS POHÁRDESSZERT >>>
NÉGY POFONEGYSZERŰ KAJA EGYMÁSON - ÍGY ÁLL ÖSSZE A TÖKÉLETES FOGÁS! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin