Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült almás sárgarépa-krémleves

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A megtisztított sárgarépát karikákra, a megpucolt almát pedig kockákra vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  2. Olívaolajjal meglocsoljuk, amjd megszórjuk a kakukkfűvel. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre.
  3. A leveskockát a 6 dl forró vízben elkeverjük.
  4. Az apróra vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a curry-t és a gyömbért, majd összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a sütőben megsült répát és almát, majd jól átfordítjuk. Felöntjük az alaplével.
  6. Pár percig forraljuk, kiszedjük a babérlevelet és botmixerrel pürésítjük. (Ha túl sűrű, vízzel tovább higítjuk.)
  7. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, elkeverjük, pár percig együtt forraljuk. Ízlés szerint apróra vágott pirított baconnel megszórva tálaljuk.

    Nézd meg a sült almás sárgarépa-krémleves elkészítését videón:

Ezek is érdekelhetnek

Friss