Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Süllyesztett rácsos dióhabos pite

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 1 evőkanál vanília-aroma
  • 15 dkg cukor
  • 3 darab tojás
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg házi baracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, és 1 napra a hűtőbe tesszük.

Másnap a tésztát 3 részre osztjuk, 2 lapot kinyújtunk egyenként 20 x 30 cm-re, az egyiket kikent, lisztezett tepsibe helyezzük. Villával megszurkáljuk, megkenjük a lekvárral, a másik lapot ráhelyezzük, eligazítjuk.

A töltelékhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, ízesítjük fahéjjal és vanília-aromával, majd a diót beleöntjük, és kézzel elkeverjük. A habos diós krémet a tésztára öntjük, és elsimítjuk.

A harmadik tésztából rudakat sodrunk, és mintha rácsoznánk, úgy készítjük el a díszítést. Úgy jó, ha félig belesüllyed a tészta a krémbe.

Előmelegített sütőben 160 fokon 10 percig, majd 170 fokon 30 percig sütjük. Akkor tökéletes, amikor szépen átsül az egész tészta, és látszik a közepében a linzer-rács.

Megjegyzés

Ezt a csodás süteményt édesanyám recepttárában találtam, és továbbfejlesztettem. Nagyon finom sütemény, és sokáig eláll. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss