Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Süllő egészben sütve

Hozzávalók

  • 4 db süllő /kb. 40 dkg/darab/
  • 1 db citrom
  • 15 dkg finomliszt
  • házi őrölt pirospaprika
  • bors /elhagyható/
  • olaj
  • 1-1,5 kg burgonya
  • petrezselyemzöld aprítva
  • 8 szem meggy

Elkészítés

    1. A konyhakész süllőt sózzuk, kívül-belül meglocsoljuk citromlével, és legalább egy órát hűtőben pihentetjük.
    2. Ezután a szájába egy cikk burgonyát teszünk, vagy fogvájóval rögzítjük a szélesre nyitott száját. A hal két végét hátrafelé hajlítva kifli alakúra formáljuk, hurkapálcikával, vagy konyhai zsineggel megkötve rögzítjük.
    3. A halat szárazra töröljük, és meghempergetjük a liszt-paprika-bors keverékében.
    4. Akkora serpenyőben vagy peremes tepsiben, melyben a hal elfér, közepesen forró olajban, oldalanként 5-8 percig sütjük.  Óvatosan kiemeljük, szalvétára fektetve lecsepegtetjük. 
    5. Főtt, petrezselyemmel megszórt burgonyával és tartármártással tálaljuk. Díszítésként szájába gerezd vagy szelet citromot teszünk, szeme helyére pedig meggyet.

    15+1 KIHAGYHATATLAN HALAS FOGÁS >>>

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin